Ce inseamna supraveghere HD?

Diferentele dintre camere de supraveghere analog si HD

Va prezentam pe scurt diferentele dintre inregistrarile de mare definitie si cele analogice clasice. Sistemele HDTVI ofera inregistrari HD pe un standard coaxial. Inregistrarile video de mare definitie ofera dimensiuni mai mari a imaginii video cu mai multi pixeli in comparatie cu camerele standard analogice pentru a va asigura ca inregistrati cele mai bune filme cu cat mai multe detalii. Camerele de supraveghere HD TVI este simplu si ieftin sa iti instalezi un sistem de supraveghere HD

Ce inseamna rezolutie HD?

Rezolutiile camerelor de supraveghere HD sunt adesea referite ca 720p sau 1080p. Rezolutia 1080P mai este cunoscuta sub numele de FULL HD. Aceste pot salva inregistrari dupa cum urmeaza:

Analog FULL HD 1080 P  - 1920×1080

Analog HD 720p – 1280×720

Analog 960 (standard) – 960×480

Se poate observa diferenta clara intre marimile imaginilor si astfel puteti banuii ca chiar si o rezolutie 720P e mult superioara celei analogice clasice. Denumirea de P din cazurile 1080P si 720P se refera la scanarea progresiva care ajuta la reducerea neclaritatii cauzata de miscare.

Camere de supraveghere CCTV analogice mai vechi folosesc linii orizontale pentru a determina rezoluția video, care este numit TVL. De obicei, cu cat o camera de supraveghere are mai multe linii TV cu atat are rezolutie mai mare. Camere de supraveghere HDTVI transmit semnal digital HD pe sistem de transmisie analogci. Camerele HD ofera mult mai multi pixeli fata de cele non-hd oferind o rezolutie mult mai buna.

O imagine mai mare are potential sa monitorizeze mai mult spatiu cu mai putine camere de supraveghere  pentru a economisii bani si timp. Raportul de inregistrare a camerelor analogice clasice va ofera un aspect al imaginii de 4:3

Standardul transmisise semnal HDTVI a fost creat de catre Hikvision insa nu a tinut tehnologia doar pentru ei precum Dahua. Au creat standardul HDTVI in sistem opensource deci orice producator poate sa produca camere si dvr-uri cu chipset-ul lor. Sistemele HDTVI pot accepta camerele de la orice producator indiferent de marca DVR-ului. Astfel sistemele de supraveghere video vor fi tot mai ieftine cu timpul datorita concurentei mare de pe piata.

atutech